Nakenjosse.

Okej, ett erkännande. Jag är sölig på mornarna, hinner sällan det jag tänkt utan att det tar hundra år. Jag är rätt dum i huvudet oxå, kan sitta och stirra på sockarna utan att det riktigt kopplar vart de ska. Jag är virrig och tidsoptimist. Läs och njut. Jag rodnar så länge.


Förra veckan så hade jag lite bråttom en dag till jobbet, så jag slängde på mig en fleecetröja, drog dunvästen utanpå och sprang till fridhemsplan (tunnelbanan). Höll på svettas ihjäl men kunde ju knappast klä av mig eftersom jag inte hade något under. Spännande att medvetet åka tunnelbana nästan naken.

Och idag. Bar en superkort kjol och nylonstrumpor. Brukar alltid ha ett par tunna mjukisbrallor då ja går till tunnelbanan. Dels för att inte frysa ihjäl och dels för att när jag gick med enbart kjolen en dag så tutade två bilar och äckelgubbar vinkade glatt. Blä på dom.
Iallafall.
Jag hade lite bråttom idag med så gick med ett stadigt tempo. Kom ner i tunneln och skulle slita av mig byxorna. Svettpanik. Slet sönder byxorna.  
Tåget kom. Tre lediga platser runt en stackare, satt mig mittemot och förstod varför dessa var lediga. Han var skitläskig, såg ut som värsta gangstern.
Svettpanik. Knäppte upp koftan. Lyssnade på musik och försökte ta så lite plats som möjligt. Får medlidande blickar och menande leenden av andra på vagnen.
Stationen innan min så hoppar som tåget till och jag lixom slänger iväg mobilen så den landar i hans knä. Hoppsan. Han ger mig den (tack och lov) och flinar som fan. Jag rodnar. Börjar svettas igen. Sjukt obekväm och kjolen verkar bli bara kortare och kortare.
Framme i kista, hoppar av och kikar ner för att hitta ngt i väskan. Dör. Upptäcker att jag istället för att knäppt upp koftan så har jag knäppt upp linnet. Hoppsan. Glömde tydligen knäppa kofthelvetet innan jag drog och hoppsan igen, har tydligen suttit i bara bh på tåget denna morgon...


Så söndagar mot akalla, watch it!

The ultimate partygirl.

Säger ingenting så har jag ingenting sagt, men ett som är säkert är att denna brud skulle rocka på cafe opera.




Ha en trevlig lördagskväll allihopa! Tjiiingeling

Duktig skilikka.

Efter en hysterisk dag/afton/kväll pga löningsfredag och en FET miss i schemaläggningen så gav jag upp alla planer om en after work, köpte med mig en ciabatta och nötter, drog hem och intog soffläge. Har dippat ciabattan i hummus  och tryckt i mig varenda liten nöt nu. Upptäckte i veckan att jag är magisk på göra hummus. På riktigt, helt stört god! Recept på förfrågan.
Ska man käka vitt bröd, mandlar och hummus så får man tammetusan göra något så man är värd det.
Så ikväll har jag gjort någonting som skulle göra pappa och farmor jättestolta.
Eller kanske inte JÄTTE men lite mer stolta över mig iallafall. Ett litet steg framåt. Töp. Hihi.
 


Såhär glad är jag när jag är brun och inte vet om jag någonsin tar mig hem från thailand igen. KUULT!!

Nu till en annan sak.
Idag har jag upptäckt en sida av mig jag inte visste att jag satt och höll på. Nämligen den arga sidan. Givetvis har jag flippat ur och varit förbannad, men det är i min hemmiljö och ungefär en gång per år, eller på gabban och det gills inte. Eller bara lite låtsasirriterad på gymmet för att min järnhäst är upptagen. Eller arg på mig själv så jag gråter och grimasierar mot mig själv i en spegel.
Så efter, snart,  tjugoen år, upptäcker jag den arga sidan. Det var en spännande känsla. Ville vända ut och in på mig själv, slita av håret och elda upp min kalender.
Wikipedia: "stark negativ känsla av att någon annan gjort något fel, eller att något inte skett som önskat".
Mycket negativ sinnesstämning alltså.


Om jag är upprörd över någonting så brukar jag med lite eftertanke kunna antingen förstå problemet, eller acceptera det, eller hitta en lösning. Men frustrerande nog så kändes det lite som själdöd denna gång. Kom inte fram till någonting. Förstår ingenting. Accepterar definitivt ingenting.

/Uppgiven, uppriven, tagen för given, sviken, besviken, behov av samtal från ursviken.

Fredagsfredagfredag!

Alla älskar fredagar, så även jag. Löning, ännu bättre.
Nu drar jag mig hemifrån efter en skål gröt för att träna, sen jobba och sen en liten aw. Börjar dock kl 8 imorn så bli inget superröj.
PUSS


Glassigt.

Jag har slutat äta glass. Det är helt på riktigt. Känner nästan att det är sensationellt. Har hållit upp i nio dagar idag. Gabbe tror inte det är sant.




Me and my drug.

Funderar på bli lite ljushårig igen nu när det går mot ljusare tider. Vad tros om den ideen?

Det handlar om att kunna hålla andan när man är tio kilometer under vattenytan, omsluten av mörkret och igen ängel kan rädda en. Alla som inte lärde sig simma.





Det handlar om att kunna simma, även fast man dras neråt fortare än man anar. Handlar om att överleva när hela världen försöker krossa en.
Modeller som finns på affisherna tittar på dig, skrattar, hånar. Det är då man blir trampad på tårna.
Och sparken i magen när föräldrarna skiljer sig efter sjutton år och brukade säga att de älskade varandra. Gråter för att orsaken kan ses lite diffus. Ville ha en ny barbie, blond och ytlig. Slutade leka, äta och slutade skratta. Känner hur revbenen knäcktes.
Hårfärger reas ut. Lightprodukter hyllas. Viktväktarna skickar reklam till mottagare som knappt väger femtio kilo. Såpor visas på bästa sändningstid. Människor njuter av att se hur folk huskas, fyller läpparna med restalyne, har sex i tv. Alla sitter vi bänkade. För alla har vi dragits så djupt ner, att vi är på väg att drunkna.

Alla vi som håller andan.







Kollade lite på esny. Drömdrömdröm. Perfektion.






Det är så lustigt, jag har gjort upp en bild i huvudet på hur min drömlägenhet ser ut. Hittade denna. Är exakt på pricken så som jag fantiserat om. Det är bara mattan i köket jag inte gillar. Resten är perfekt.


Berätta inte hur det ligger till för någon som inte vill förstå.


Det där med mars=vit månad är ett minne blott.
I fredags när jag stängt på jobbet drog jag till en kompis som gjort nattmat, serverades vin och en bra film. Somnade på andra glaset. Kul fredagssällskap?

Lördagen hade jag inte en sekund över, tränade, rännde runt och gjorde ärenden, mötte upp elina, tränade, bastade med ansiktsmask och snackade skit.
Hem igen, in till stan (igen) för att hänga på vapiano med lite folk medans jag inväntade sanne. Vi tänkte ta en lugn kväll med biomys. Men när 3/3 av dom andra tjatade, ville att vi skulle med, och jag och sanne egentligen tycker det är sjukt mkt roligare att gå lös med dansning än att sitta still och se bio på en lördagkväll var det ingen större prestation att övertala oss. Hysteriskt kul! Vi tog en söderrunda, himlen därtill, ojojoj, malmen och avslutades på marie levau som alltid levererar.
Fick med mig sanne hem, var som alltid en dröm att byta skor på tunnelbanan och sanne hånade mig, som alltid.
Gräddade plättar till söndagsfrukost, promenerade, konstaterade att allt är så jäkla bra (tills hon glömde kolla sig för och höll på bli överkörd)


Jag tog en jättelång promenad i solen, höll på kissa ner mig så grabbade en buss på vägen hem.
Styrde kosan mot stan igen, denna gång för att möta upp oscar och hejja saik mot semi. Gick vägen och vi gick vidare till Skybar och hängde där resten av kvällen.


Ibland önskar jag att dygnet hade 34h istället. Eller att man inte behövde sova. Finns så mycket roligt att hinna med istället. Nu laddar jag mentalt för träning.


It's a small crime, and I got no excuse. Is that alright? Yeah


Har haft en grym helg och bra start på veckan.
Sitter och snackar lite skit med Herman.
Sänggaveln är färdigbyggd, superfin! (Glömde fota den färdiga)



Jag är hundrig men orkar inte äta någonting.
Hmm
Har klurat lite på tatueringen ja ska göra i april. Här är ett litet förslag. Eller typ min utgångspunkt. Sen ska den givetvis bli rakare, mer fixad och mindre "Hej josse har kladdat dit mig för hand ba sådär"




Nu faller mina ögon ihop av sig själv. Längtar redan till frukostgröten imorgon. Mums!!
Godnatt


Dag dos, kaffekopp numero quattro

Har haft världens supermorgon så humöret är på topp. Steg upp just efter sex och hade ingen aning vart jag var, sjukligt trött. Gick över på cirkus två minuter, sen var jag aspigg. Som vanligt; morgonpiggast i stockholm.
Dressade på, slängde i mig några gafflar keso och begav mig ut på en promenad i det vackra vädret med solglasögonen på näsan. Solglasögonen har tagit plats för att stanna. Vandrade förbi sats steriksbron för lite core, nytt pass, mycket bättre än det förra.
Vandrade vidare, solade i tio minuter bara för att få va lite naken, hehe.
Tog ytterligare en liten omväg innan jag styrde hemåt, kokade gröt och kaffe. Samt höll på kissa ner mig. Jäkla jobbigt när man inser halvvägs att man skulle behöva pudra näsan.


Jag har ett inre dilemma som har dykt upp just nu i dagarna. Såhär är det.
1. Jag älskar norrland i mars. Otroligt fint när det är vitt överallt, solen speglas så snön glittrar, det luktar vår och fåglarna kvittrar. Man kan ta ut skotern, grilla korv och dricka varm oboy. Förhoppningsvis lite norrsken mot kvällen, det där tysta glittrande ljudet. Stjärnklart.
Så makalöst vackert. Någonting som alla borde få uppleva.
2. Sommar får mig att må bra. Svart på vitt, så är det. Jag blir en gladare, hälsosammare, snyggare människa då sommaren närmar sig. Älskar att se snön försvinna, blommorna börjar knoppa och det luktar nygräs. Man tar en promenad längst med vattnet och lyssnar på hur det kluckar. Ser isen som brytits lös och flyter omkring. Känner att sommaren snart är kommen. Längtar efter sushi och rosevin i solen.
Sån galen feel-goodkänsla.
Dilemmat då? Jag kan inte bestämma vad jag gillar bäst. Jag är otroligt tacksam över att få ha båda dessa delar i mitt liv, att kunna välja min tillvaro och verkligen få ut det bästa av varenda tidpunkt bara jag vill. Men det stör mig kopiöst mycket att jag inte kan komma fram till ifall jag superälskar marsnorrland eller bara toppnjuter av marsstockholm.
Dagens I-landproblem är med andra ord ungefär som att välja mellan pest och kolera fast tvärtom.




Over and out.

Laddar om.

Upp som en raket för att falla platt, jag planerade alldeles alldeles för mycket. Som vanligt. For ju som jag tidigare skrev till gymmet imorse, för att inse att jag ÄR dyngförkyld och varken kan eller bör köra veckans hårdaste pass. Så jag gick till ohlsons och köpte vadd till säng-gaveln, till gertrude och köpte påslakanet jag skrev om i föregående inlägg.
Så när jag kom hem kl halv ett drog jag igång med att tvätta ( 8tvättar på 3h, starkt jobbat). Stryka. Städa bort vintersaker. Göra älgstek. Pyssla ut allt ur sovrummet och allt som ja stökade från toaletten igår tillbaks till toan. Målartestet där verkar inte så lovande, tyvärr. Sandpappra bort den där förbaskade sänggaveln jag målade samt börja bygga den nya.
Och som ni kanske förstår så fixade jag nog knappt en av punkterna.

Tvättarna blev bra, tror inte jag lyckats krympa eller färga någonting. Jag har däremot fått erfara att huset inte bara är befolkat av 80plussare, utan en kille bara lite äldre än mig själv kikade förbi. Han skulle lämna sin tvätt. Där stod jag i superheta målarfärgsfäckiga långkallingar och sporttopp. Jomen tjenare.
Strykningen blev halvhjärtad. Kände mig lite obekväm med killens närvaro. Jag var dum nog att säga att jag var klar med tvätten så han stannade för att fixa sin.
Glömde köpa mer kakeldekor.
Målningen av sovrummet har jag inte kommit till ännu. Fortfarande på sandpappringen. Jävlar i min lilla låda vad mjölksyra jag har i armarna! Shit! Har försökt tvätta bort bollen med målartvätt, fungerar inte heller. Får helt enkelt kämpa vidare. Gaaah..
Älgsteken blir aldrig lika bra som pappas eller farmors. Plus att jag måste vakta den hela tiden. Ska be pappa visa nästa gång han är här.
Limmet tog slut så kunde inte fortsätta med den nya gaveln heller.

Så nu sitter jag här, helt utmattad efter denna sjuka dag som jag egentligen inte stadkommit någonting alls under. Har velat kunna mer än jag kan. Velat kunna göra allting samtidigt. Är som en gröt i lillhjärnan nu. Återfall, tycker fakiskt att jag förtjänar lite (en burk) ben och jerrys nu. Köpte mer lim under glassinhandlingssvängen. Ikväll ska jag inte göra någonting annat än sova, äta glass och bli frisk.

Lite av lördagsshoppingen och vad jag har sysslat med: (tryck på bilderna för att få de större)
 Billigt med färg osv?
 Jätteeeefin matta, tack hela släkten! Köpte den på åhlens för alla presentkort jag fick i julklapp. Även grytlapparna är nya. Eller rätt så. När jag skulle gå lös på NKrean var dom det enda som fick följa med mig hem.
Överkastet, det perfekt bruna påslakanet och de svarta tjockmanchestrade kuddarna från mimou, den vita päls från ceannis och den med fågeln på från hmhome.
 Världens perfektaste sovrumslampa, handmade by min madre. Bara så jäkla mycket Josephine över den. Satte in en orreforslampa (minns inte om det var på eget initiativ eller mammas direktion) men sjukt snyggt. Vågar knappt tända bara för att jag är så rädd om den.



Älskar att ha fina blommor i fönstret. Vita tulpaner.


 Dekor på köksbordet.

Hejdå kamouflagemånen!


Jenny detta inlägg hoppas jag nu gör dig nöjd en tid framöver. Kommer dröja tills nästa gång du får så här mycket bilder och information ;) PUSS

Fynd=D

Skickade precis ett sms till min mamma med frågan, "Vad gick snett?". Jag är nämlignen asnöjd, lyckades spara en hel hundring och lite till på ett påslakan. Nu kostade det "bara" femhundranittioen kronor. Och jag tycker att jag gjort världens klipp. Men det är makalöst snyggt. Enfärgat i den perfekta bruna färgen. Inte för mörk, inte för ljus, inte för röd, inte för grön. Ser inte ut som jord eller diarre. Helt perfekt. Jag har ett likadant sen förut kan tilläggas.

Nu håller jag på ställa in mig själv mentalt för att måla sovrummet. Har plockat ur allt och ska nu börja sandpappra bort den fula bollen jag målade dit för ett tag sen. Den som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig nivet. Aja återkommer då (om) jag blir klar. Nu måste jag hitta någonting hårt att ha under sandpappret.
Auf wiedersehen!


Royalty is easy when you're king.




Lördag. I den bästa av världar skulle jag befunnit mig på gymmetoch slitit på crosstraining kl 10.00 imorse, men precis som alla 20 vårar tidigare är jag i snabbaste lagret med att hänga bort vinterjackan och dra på mig en redig förkylning, man ska svettas in sommaren..
Nu lyssnar jag istället på en grym spelningslista, har städat hela morgonen. Sorterat papper, torkat skåpluckor, oljat in bänkar you name it. Ska strax bege mig ut i vårsolen på en promenad, ska införskaffa huuuur mkt som helst. Funderar hur jag tänkt få hem allt. Ska köpa två mattor, ett överkast, väggfästen till tvarna, PLASTblommor, målarfärg, vadd och innerkuddar blandannat. Blir ett äventyr i sig.


Ikväll firar vi Anna som fyllt 25, och resten av mars blir vit för min del. Kritvit med undantag för kanske lite rött om det tillhör godmat. Dax för det efter några intensiva veckor. Dessutom öppnar uteserveringarna i april.
Farmor blunda för det som kommer.
I onsdags blev det en liten afterwork, torsdags all in på berns för vivvi, igår lite sympatitröstätaglass-och-öl med nybliven-singel-sanne.
Det är kul, jag har kul och igårkväll när jag var på väg hem från sanne så insåg jag att det enda jag ville att borsta tänderna. Mitt största problem var att tänderna kändes äckliga. Svåååårt.

Aja ingen tid att spilla, utgång.

What goes around comes around.

Sitter och kollar på lite resor. 
Vill till bali, zanzibar och marocko. Drömmer om en kryssning i karibien. 
Hittade världens finaste hotell i marocko för ett tag sedan, som jag brukar kika på någon gång då och då. Dock kostar billigaste rummet närmare 5papp/natt, och skulle jag nu lix punga ut så mycket pengar för boende skulle jag välja ett annat rum. Det finaste. Zahia suite. Åhhhh drömsemester! Gick inte kopa bilderna men kolla in det här.


Dessutom vill jag tillbaks till mauritius. Mer än mest. Nästan så mycket att jag blir lite nere när jag tänker på det.
Jag är lite bitter såhär på förmiddagen.
Besviken på hur fel saker kan bli.
Vem är så dum så den skapar en människa som älskar värme och sol, men placerar den i sverige? I norrland till och med. Och vem är så dum så den skapar en människa som älskar allt gott (you name it) men bli fet av att endast tänka på det?
Fast kanske ioförsig var en baktanke där, i norrland behöver man ytterst sällan visa sig i bikini så då gör det desto mindre om man är fet(;


Idag är jag helt död, ligger fortfarande i sängen. Har jobbat 10 dagar i rad, klämt in 4 festkvällar och 10 träningspass. Så länge man är igång så går det bra, men nu när jag stannar upp så känns det som om ett tåg kört genom mitt huvud. Och jag rosslar i halsen. Och snorar.
Hade egentligen tänkt träna hela dagen idag. Så spenderar jag helst mina lediga dagar ifall ni inte listat ut det. 
Tror jag ändrar mig redan nu, stannar i sängen med en ny cosmo, tekoppen och leverpastejmackor och bara har det så jävla manjana. Det förtjänar jag!
Tänkte dra in på stan när (om) orken faller in, ska köpa en dörrmatta, en pappelinamatta, duschdraperi, målarfärg och vadd.
Får se vad dagen erbjuder. Heeejs
 

RSS 2.0