dag21, DET HÄR VILL JAG BLI NÄR JAG BLIR STOR



Klok, älskad och lycklig. Mer vet jag inte, då hade jag börjat göra något åt situationen.


dag20, DET HÄR FÅR MIG ATT GRÅTA

Byter dag, dels för att idag har jag bara legat hemma och varit sjuk, dels för att jag inte vill skriva om vad som får mig ledsen på självaste julafton.

Vad som får mig att gråta.. Hmm. Mig själv mestadels. Faktiskt. Kan gå och lägga mig, börja tänka och helt plötsligt gråter jag lite.
Börjar gråta ifall jag blir riktigt riktigt arg. När jag är så arg att ja inte vet vart ja ska ta vägen, då trillar tårarna ut. Typ rädda mig från att explodera.

Jag hatar att gråta när någon ser mig för min underläpp pluttar ut så mycket då.

Sen om jag faller så det börjar blöda, klart man flännar! Tur det finns bamseplåster. UÄÄÄH




Fullkomligt älskar att jag år 2006 tyckte det var asballt att ta kort på mig själv när jag grät. Posade gärna samtidigt. E-M-O. (Om man kollar tillräckligt noga så ser man en tår rinna ner på båda bilderna)
Tur jag iallafall var tillräckligt klyftig för att inse att korten inte skulle visas offentligt. Förrän 5år senare alltså, hehe payback lilljosse!
Den svarta tröjan lever fortfarande och är precis lika mysig som då. Still going strong, peak performance!

dag19, JAG SOM LITEN



Som liten var jag rädd för att bli kladdig. Det fixade mors-fars genom att baka negerbollsdeg som jag var tvungen gegga runt i för att få smaka. Tar fortfarande avstånd som saker som kladdar ner mina händer.
Jag hatade knölar i kläder. Som nu. Ska man ha långkallingarna instoppade i sockarna ska dom baske mig ligga slätt.
Jag var rätt noga, toffsar var tvugna matcha tröjan osvosv.
Sen så var jag nog en rätt tråkig unge. Synd att jag inte har några bebiskort på mig på datorn, jag är en av dom absolut fulaste bebisarna som ploppat ut. Tur det vart ändring på en punkt iallafall ;)

dag18, DÅLIGA VANOR OCH LASTER

Frågade mamma om denna, hon sa att det är bäst att jag inte vet alla mina dåliga sidor. Hur man nu ska tolka det svaret.

Jag är en pyttimeter.
Otroligt svag för melontuggummin och glass.
Festsnusar, dålig vana.
Köper för många par skor.
Kan inte sitta hemma o tex titta på film utan att tugga på något. Brukar överlista mig själv genom att bryta sönder knäckebröd och dippa det i philadelphia light. Skitagott ju!!
Mina laster har jag säkert skrivit en miljon gånger. Philadelphia light, glass och grillkrydda.
Jag är lite som thinking inside my box, alltid samma rutiner. Vore en bra vana att bli lite mer flexibel och spontan.


dag17, ETT FAVORITMINNE (ett?)









dag16, DET HAR JAG ÄTIT IDAG.

Frukost, mackor med philadelphia och salami. Massa extremt starkt kaffe med mängder mjölk.
Frukt
Sushi och vin
Vin
Nu väntar jag på att mein madre ska slänga ihop en laxlåda. Men vin till, såklart. Är det lördag med familjen så är det.

dag15, MINA FRAMTIDSDRÖMMAR.

Närmsta drömmen är att få till det i lägenheten, allt på plats, alla detaljer som saknas.
Jag vill plugga, först fundera ut vad jag vill bli.
Vill uppleva ännu mer av världen, åka till mauritius för att stanna ännu längre än sist. Bo i milano ett tag, vilken fin stad. Kanske kombinera med pluggandet, skulle vara lite lagomt.
Vill hoppa fallskärm och bangyjump.

För tillfället är jag dock rätt nöjd, var ungefär här jag hade planerat att vara i dagsläget.
Snart är det ett nytt år, då ska jag bli ambitiösare, mindre glass-sugen, en bättre människa och mer ekonomisk. Det är några steg mot framtiden iallafall.


dag14, MIN FAVORITPLATS

Är:

Gymmet
Utanför sacre coure (stavningen?), den vita kyrkan i paris.
Bjurfors och stugan
Mauritius
Min säng
I armarna på någon jag tycker om


Jag är inte så krävande. Möjligheterna oändliga.


Hittade ett hysterisk gulligt kort på systeryster:


dag13, MITT HEM.

Mitt hem är abstrakt. Finns så många ställen jag kopplar samman med hem. I grund och botten, det första jag tänker på är Norsjö, huset i sörbyn där jag växte upp. Sen sommarstugan, farmor och farfar, bjurfors. Skellefteå, ursviken, sibylla är lite hem. Hos sandra är det hemtrevligt. Där min familj finns. Friskvårds är mitt hemgym.
Stockholm känns hemma. Mer hemma än vad norsjö är precis för tillfället idag. Sats är hemma. Jag spenderar typ mer tid där en i min lägenhet. Jobbet är oxå ett slags hem, man blir som en liten familj som bråkar om disken och är trötta och turas om att brygga kaffe.
För mig är inte hem en specifik plats, det är mer en trygghetskänsla. Luddigt.

dag12, I MIN HANDVÄSKA.

Ni hittar alltid:

Morotsskalare, minst två läppglans/lypsyl, börs, mobil, ipod, kalender, gärna en bok, vattenflaska, kaffekort på donken, hårsnoddar, näsdukar, nycklar, kapsylöppnare. Resten varierar. Fast mobilen glömmer jag rätt flitigt. Den BÖR ligga i handväskan.


Man vet aldrig när hungern faller in. Detta kort togs på sergelstorg. Morötter, ett kilo för ca tio riksdaler alternativt en torr burgare för samma peng. Svårt val? Bara att hala fram den silvriga.

dag11, MINA SYSKON

Gabrielle.
Min andra halva, den bättre halvan. Mitt samvete. Mitt hjärta. Jag vet ingen människa som är så genuint genomärlig som min syster. Det är fint. Jag är så stolt att hon är just min syster.
Vi är inte alls lika varandra. Jag imponeras ständigt av hur två avkommor av samma föräldrar kan bli så sjukt olika på alla sätt.
Längtar massor tills kakan fyller arton, och det är inte ens ett år kvar. Hon är värre partyprisse än vad jag är. Större bröst. Starkare. Sötare. Snällare. Ekonomiskare. Hon fick alla bra generna. Humöret däremot fick jag den stabila sidan, hon har värsta humör-bergochdalbanan. Glad, ledsen, förbannad, garvandes. Man blir inte klok. 
Jag skulle inte överleva en dag utan gabbe.






Och Albin. Min fem år yngre sparv. Vi är inte släkt ens litegrann, men jag räknar Albin som min bror. Han betyder precis lika mycket som en bror skulle gjort. Alle är den ballaste människan jag känner. Sjukt obrydd om det mesta, världens snällaste. En liten hockeymes med blonda dreads. Flickorna smälter. 
Egentligen är jag och albin mer lika varandra än jag och gabbe. Det säger mamma med, vi känns som om vi är riktiga syskon. Lika lata, tvärdumma, obrydda och samma humor. Jag har fått världens bästa bonusbrorsa! 





PUSS PÅ ER ÄLSKO

dag10, DETTA HADE JAG PÅ MIG IDAG.

Åhhhh eftersom jag inte har någon kamera så får jag beskriva. Hade på mig en kjol som är megatight och visar hela asset. En vanlig vit tshirt. En längre beige kofta som döljer rumpan. Döskalleringen, en ring jag fått av far min och några armband. Ett halsband med ett strasshjärta från thailand. Och mina nya stövlar som är sjukt snygga med en fet silvrig dragkedja bak.

dag9, MIN MUSIKSMAK

David Guetta, Justin Timberlake, Lars Winnerbäck, Red Hot, Tupac, Henok Achido, Justin Bieber, Tokio Hotel, Kid Cudi, Savage Garden, Alicia Keys, James Morrisson, Andrea Bocelli, Shwayze, Nas.
Jag lyssnar nog på det mesta. Lyssnar sönder winnerbäck för han är jag. Njuter till fullo av Guetta. Är kär i båda Justinsarna. Diggar Henok och Cudi, stenhårt. Lagar fredagsmiddag till Bocellt. Och en av de absolut bästa låtarna i världshistorien är gjord av ingen mindre än tupac shakur. Löv.



Lättare att lista det jag inte lyssnar på. Jazz, schlager, dansband och rock. Till skillnad från min lillasyster tycker jag att det mesta med kiss och gunsnroses är rätt kasst. Och jag tycker inte att r'n'b är så grymt som de flesta andra. Otippat för er är nog att jag är en riktig sucker på rap och hiphop.

dag8, ETT PINSAMT ÖGONBLICK.

Svårt att välja i detta stora urval. Hmm men senaste pinsamma, jag ville sjunka genom jorden.

1.
Jag viker baströjor och håller på med några rosa.

J" Alltså dom här går ju förfasen inte vika snyggt, dom ha ingen styrsel."
Anna"Nä ja vet, helt omöjliga"
J"Men dom är ju asgamla, dom är på y" (Kläder kommer in i bokstavsordning, vi är på L nu)
A"Shit ja"
J"Haha men jag har för mig att man kan bli jävligt slapp när man blir gammal"

Anna håller på explodera, jag ser hur hon sväljer ett garv. Vänder mig om och där står det en tant. Hon ser helt oberörd ut, antingen hörde hon inte eller så låtsades hon inte höra. Fyskam josse. Återigen.


2.
Förra veckan. Skulle gå ner för en trapp från tunnelbanan. Snubblar, stupar framåt och ramlar typ fem sista trappstegen. Trillar in i ett gäng människor och ett betonggolv. Gjorde ont som satan, varenda människa drog efter andan och kollade på mig. Golvad. Och mina strumpbyxor gick sönder.

dag7, MIN BÄSTA VÄN

Sandra Holmqvist.
Det är så kul, för egentligen är vi rätt olika men lika barn leker inte alltid bäst. Jag älskar att träna, sandra försöker gilla det. Sandra gillar raggarbilar, jag tycker det är sunkigt. Hon dricker öl, jag vin. Jag vägrar HM, inte hon. Jag är extremt pryd, definitivt inte sändy. Hon bajsar med öppen dörr och snackar i telefon under samlag heheh;). Typ. Visst har jag nämn att ni måste ta bloggen med ett saltkar?
Hittade varandra på sibylla för x antal år sen och tur är väl det. Finns ingen människa jag har så kul ihop med eller som jag vill gråta tillsammans med över en kopp te.
Sandra är så bra, verkligen en supertjej på alla sätt. Så glad att hon är min vän. Puss sändy.

 


Och givetvis lillasyster. Kakan. Den som står mig närmast hjärtat no matter what. Spelar ingen roll vad, när hur eller var. Det bara är vi. Gabs är min höger och vänsterhand. Mitt samvete och min last. Jag klarar mig inte utan henne en dag i livet. Bara att veta att hon finns nio siffror bort gör mina dagar. Bästabästa vän och lillasyster.


Hittade en bild från 06. Tuffa vi var yep

dag6, 10 SAKER OM MIG NI INTE VISSTE

1. Jag har björnfobi, blev ännu värre efter att sett en livs levande björn i skogen.
2. Jag är typ kroniskt kall, fryser ständigt.
3. Är personlighetsklyven. Ena delen är den bra josse, den vi gillar som är hälsosam, tänker bra och är otroligt social. Den andra delen är en fet katt som helst ligger hemma och vilar hela dagarna, lapar glass och bara myser. Den framträder inte så ofta som tur är. Försöker undvika katten.
4. Jag är rätt så jäkla dum i huvudet, shit om ni skulle få höra min första tanke. Oftast hinner jag tänka till både en och två gånger innan jag säger något. Obs, inte jämt.
5. Tokio hotel. Jag vägrar erkänna ens för mig själv att jag tycker dom är galet bra. Det är ju ett fjortisemoband. Harre vad jag lyssnar sönder dom på tunnelbanan!
6. Har ett dubbelärr i ett ögonbryn. Först fick jag en puck där, sen ett brännbollsträ.
7. Fötter är äckligt. Därför måste jag ha målade tånaglar så mina egna blir mindre äckliga.
8. Är sjukligt klantig ifall det inte redan framgått. Tappar det mesta jag rör i, snubblar över mig själv och spiller mest hela tiden.
9. Stryker mina sängkläder.
10. Jag har alltid min bena åt höger. Alltså håret. Inte för att jag passar avsevärt mycket bättre i det, utan för att dölja mitt öra. Mina öron är nämligen helt olika, och det högra är större och rödare och jag har hatat det i hela mitt liv. Ville operera det förr men nu börjat acceptera att det är en del av mig. Så istället gömmer jag det bakom håret, geniet andersson även kallad.

Döding

Förlåt att jag är grinig. Jag är sjuk. Springer omkring i duntofflor, käkat en halvliter glass, laxmackor, bakat lussebullar och har alldeles för mkt tid att fundera. Fasiken vad jag inte upskattar snor i hjärnan. Idag var en vanlig dag på jobbet, lite prut, lite rekmalationer (nej det är inte vårt fel ifall du tappat bort ditt bälte.)(nej du kan inte få pengarna tillbaks från din två år gamla jacka som tappat en knapp) och himla underbart gäng. Dock ville dom bli av med mig. Far hem så du inte smittas. Tack för den. Sovtajm.

Så där ja. Denna lista hittas på storstvackrast.blogg.se, läs en rubrik varje dag. Göttans




01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Min favoritplats
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

LÄS HÄR


Uppdate önskelista:

Vågtång

RSS 2.0